Gör tummen upp

Allt känns bra. Förutom att jag har skrivit under lägenhetskontrakt så har jag också svettats när jag gått ute (vilket var evigheter sedan) samt ätit dundergod tapas till middag här på Kungsholmen tillsammans med en kollega. För övrigt så utlovas det ännu varmare väder mot helgen. Det skulle liksom vara den där pricken över i:et...


Att inte vara hemlös längre

Det känns helt fantastiskt att det äntligen är dags. För idag skriver jag på kontrakt till min alldeles egna lägenhet!

Att missa tiden

Något som jag brukar missa helt är att ställa om klockan på mobilen när det kommer till att byta från vintertid till sommartid - och tvärt om. Detta missade jag lyckligtvis inte igår eftersom mobilklockan i princip är den enda klocka jag följer. Det som jag dessutom missade helt var att mobilen också ställer om sig automatiskt vilket också blev följden till att jag trött steg upp redan klockan sex imorrse istället för 7. Detta insåg jag inte förän jag såg kl.7-nyheterna i tron om att det skulle vara 8-nyheterna. Fasen.

Dagen jag mötte Uri

Uri Geller. Hade aldrig hört talats om mannen om det inte vore för att han har medverkat i princip varenda radioprogram den här veckan och att jag lyckades få syn på honom i en tv-reklam häromdagen. Nog hade jag heller inte lagt någon vidare tanke på honom om det inte vore så att han dundrade in i tebutiken igår, tillsammans med sin manager(?), och skrek "I'm Uri Geller - the illusionist!". Jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är på grund ut av sättet han sa det på eller mitt oerhört jantelags-styrande sinne som fick mig att bli riktigt avtänd men avtänd blev jag iallafall. Och trots full butik så dundrar han fram till mig för att göra ett skedtrick där han med "hjälp av tanken" får skeden att böja på sig. Efter vår dåliga start tillsammans så hade jag väldigt svårt att bli impad och hävde av någon anledning ur mig att "I have a friend who can do that". Detta gjorde nog istället honom väldigt avtänd för han försvann ganska snabbt efter det...


Sådär glad i livet

Glad över att det har gått över till sommartid, glad över att solen lyser, glad över att ha pappa i stan, glad för att att jag får dansa varje dag, glad över att Daglivs finns, glad över att ha de bästa vännerna och glad i att vara allmänt glad. Detta firar jag med att premiäranvända min vårjacka. Kommer förmodligen frysa jättemycket men det får jag helt enkelt bara klara av!


Hus-dansen

Ny lärare för veckan är Maggie i House som vi kommer få ha under några veckor framöver. Ska jag vara helt ärlig så har jag nästintill hatat House - tills idag! Maggie fick mig att helt plötsligt fullkomligt älska det. Hur hon lyckades med det har jag absolut ingen aning om men det jag vet är att hon är en helt underbar pedagog och bara hur rar som helst!




En kväll hos Åke

Ikväll har Morfar Åke haft middagsbjudning tillsammans med sina 80-åriga vänner vilket har inneburit att jag agerat köksa ungefär hela kvällen (men så bor man ju i en pigkammare också!). Efter en sommar inom hemtjänsten så kan jag verkligen uppskatta mötet med glada äldre människor. Absoluta favoriten är när de börjar meningen med "Jag minns tiden när... ". Då vet man att det bara är att luta sig tillbaka och njuta. Kvällens favorit var när 85-årige Rune berättade om vikten av att lyda sin fru. Jag kunde inte annat än att hålla med honom...

Daglivs = livslust

Efter kvällsklassen med Val (mannen som verkligen kan konsten att få en att känna sig totalt hjärndöd) så begav jag mig till in absoluta favorit i alla lägen - Daglivs. Det är fantastiska med att bo på Kungsholmen igen är att det i princip inte tar mer än 2 minuter att ta sig dit från att man kliver utanför dörren, vilket gör att jag kan åka dit i princip obehindrat! Möjligtvis att jag förespråkar lite väl mycket om just Daglivs (tror att ungefär 25% av alla mina inlägg är relaterade till Daglivs)men det kan jag säga att jag gör med all rätta för den som inte varit där innan. T.o.m att jag kan tycka att kulturella attraktioner som Fotografiska, Kulturhuset, diverse konstutställningar och Medelhavsmuséet inte är någonting i jämförelse mot den insiktsfulla kunskap man kan nå på Daglivs. Att man får 2 Halloumi-ostar för endast 45kr är viktigt vetande!

När våren är startad

Idag är jag, tro det eller ej, helt ledig från jobbet. Det var evigheter sedan som jag hade en oplanerad eftermiddag och jag fascineras lite över hur jag totalt glömt bort hur det är att göra absolut ingenting. För att riktigt känna känslan av att göra något totalt menlöst så promenerade jag efter skolan till hälsofiket Blueberry (riktigt Anna-ställe) för att köpa min favoritsmoothie. Detta brukar vara mitt sätt att starta våren på. Med detta sagt kan jag nu meddela att våren officiellt är startad. I alla fall för min del!


När släkten inte är värst

I början av hösten hade jag siktet inställt på att bli bundis med Bill Skarsgård. Syftet med den tanken kanske inte främst berodde på att Bill skulle vara en hyvens grabb utan snarare det skrytsamma släktträd jag skulle få. Det här är en påminnelse...


Rytmklassen

Ny lärare för veckan är Damon Frost (i dansvärlden känd som popping- och bogaloomästare). Häftigare kille får man leta efter! Som första lektion blev vi undervisade i att göra olika rytmer med händer, fötter och rösten vilket gjorde mig ungefär lika utmattad som efter en hypeklass. Jag har alltid varit ett totalt ägg när det kommer till rytmkombinationer men kanske har jag blivit lite bättre. Att klappa på heltakt är jag åtminstonde en riktigt hejare på...


Mätt och belåten

Kan muntert meddela att jag haft en helt fantastisk helg hemma i dalatrakterna och att jag nu åter sitter i pigkammaren på Kungsholmen. Har ätit sådana otroliga mängder mat och fika under hela helgen att jag antar att magen kommer må därefter imorgon. Dock så väger fördelarna över nackdelarna. En mätt Anna är alltid en glad Anna...

Fredagsplaner

Härliga fredag! Ryggsäcken är packad, matlådorna fixade och i magen ligger en lagom mastig grötfrukost och jäser gott. Dagens lektioner består av först teaterlektion med Jessica och därefter house-klass med Sanchez. Efter skolan väntar som vanligt jobb i Tebutiken och ikväll tar jag tåget till Falun. Man saknar väl hunden!


Öronproppen

Bland mina absolut mest använda prylar så hör absolut öronproppen. Från början använde jag dem som ett sätt att slippa höra på morfar Åkes galet höga kvällsradio men nu när vanan sitter inne så använder jag dem i princip hela tiden! De absolut bästa öronpropparna jag någonsin testat fick jag en gång av pappa. Om de var bra testade jag lätt genom att se om pappas snarkningar (som har ungefär samma decibel-nivå som en högljudd rockkonsert) kunde höras trots öronpropparna . Detta gjorde de inte. Absolut bästa öronproppen någonsin!


Att dansa för Val

Att ta klass för Val Suarez är nog bland det svåraste intelligens-test man kan göra. Hans koreografier är totalt (i brist på bättre uttryck) mindfucking med tusentals olika vändningar, piruetter och hopp i en enda röra. Fort går det också! Vid första anblicken så skulle man kunna tro att han bara är en helt ofarlig och vänlig amerikansk man men vid själva verket så är han nog mest känd över sin brutala ärlighet. Tycker han att du har en ful frisyr så får du troligtvis höra det. Men han lyckas verkligen med att få det bästa ur en, det räcker för att man ska vilja gå på hans klasser.


Den ständiga redningen

Att äta och laga mat har alltid stått mig nära (mest äta) men att ständigt komma hem sena kvällar har börjat göra att min matlagningsinspiration börjat sina. Vitkål, morot och spenat är saker som jag alltid ser till att ha i kylen så varje dag har blivit en slags kamp till att komma på en ny spännande maträtt med just dessa tre ingredienser. Viktigt att poängtera är dock att detta absolut inte är det enda jag äter däremot så är det grunden för i princip all min matlagning - ALL!

Officiellt eftertraktad

Var med om en helt fantastisk sak på jobbet i tebutiken idag, tillräckligt fantastisk händelse för att nämnas. För absolut första gången i mitt te-verksamma liv så har jag idag fått erfara en trogen kund som specifikt frågade efter att få tala grönt te med Anna. Att denna dag någonsin skulle komma hade jag aldrig trott! Gratis Söderblandning till alla!

Finnen på kinden

Finnen (som ungefär 1 gång i kvartalet brukar infinna sig på kinden) har nu kommit tillbaka. Jobbigt kan tyckas men jag försöker istället glädja mig i att den inte hamnade på näsan, mellan ögonen eller något annat iögonfallande ställe. Nu sitter den åtminstonde på ett tillräckligt passande läge för att jag skulle kunna inbilla mig att det är en mouche, en sådan utav lite rödare karaktär.


Lägesrapporterar

Efter noga övervägande så deltog jag aldrig i gårdagens BA Battle men däremot publikstöd och support till alla duktiga och fina klasskamrater som var där. Något annat att tillkännage är också att jag åter är tillbaka till S:a Agnegatan och pigkammaren. För att göra välkomnandet extra kärt så har morfar målat dörren skinande vit, ställt in blommor och målat en Anna-skylt - väldigt rart av honom! Hur länge blommorna klarar sig återstår att se men jag ska verkligen göra mitt yttersta för att hålla dem i liv den här gången. Ska det verkligen vara så svårt!?

Då var det snart dags


Living the wildlife

Nog skulle man kunna säga att man lever i sin kappsäck. För natten bor jag hos bäste Erica i Mörby och vart jag spenderar natten imorgon ger sig väl. Imorgon är det också dags för vårens BA Street-Battle. Om det inte vore för att det är en massa coola människor som ska döma så hade nog inte varit fullt lika kissnödigt men nödigt är det!

Säger hejdå till Sickla

Känns lite småsentimentalt att behöva lämna Sickla-lägenheten. Fått total mersmak på tanken att ha en helt egen lägenhet. Det vore allt något!


Vikarien

Fantastiska Akira vikarierade för Daniel idag. Helt underbart bara!


Packar ihop

På fredag är det exakt två månader sedan jag flyttade hem till kusinen vilket innebär att jag åter packar mina saker för att flytta tillbaka till Kungsholmen, iallafall tills jag inte har något annat. I och med flytten så är, för tillfället åtminstonde, ungefär hela lägenheten totalt överhopat med träningskläder och diverse grejer som man lyckats samla på sig. Lite hjälp från städfirma hade man inte tackat nej till.

Att småäta torkade katrinplommon

Köpte häromdagen torkade plommon på Extrapris på Coop Konsum så nu fullkomligt, med risk för att låta överdrivet, badas det i torkade plommon. Småäter det nästan hela tiden. Jätteknasigt för magen men mest jättegott!

Söndags-hyllning

Måhända att det är Tisdag men det hindrar mig ändå inte från att hylla det underbara med Söndagar. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som jag älskar så mycket med just Söndagar mer än att det är min absoluta favorit-veckodag. Dock så skulle en möjlig anledning kunna vara att man vanligtvis har möjlighet till att få börja dagen med en sådan där jättelång frukost med Annas egna ekonomi-bröd och sedan få avsluta den till ännu mer bröd och någon småkryckig svensk kriminalare - Beck gör det bäst!

Senaste söndagen spenderades tillsammans med fina vännen Elin. Vi älskar nog sega Söndagar ungefär lika mycket!


Minns tillbaka

Nu var det alldeles för längesedan Johan Neumann kom och handlade te i tebutiken. En annan kanske skulle känna sig förolämpad över hans lite nonchalanta sätt att bara komma in i en butik och utbrista "Ge mig te - nu!" (och fräckt är det!) men jag vill ändå hävda att någon som honom sätter lite krydda på tillvaron och krydda uppskattar vi. Kom tillbaka!


På tåget tillbaka

För den inbitne stockholmsbon skulle kanske tro att det är en enkel match att göra Falun på 30 timmar men riktigt så lätt är det faktiskt inte. Jag har hunnit med mycket men långt ifrån att spendera så mycket tid med familj och vänner som jag vill. Dock finns det planer på att åka ner snart igen. Var så säker!

Det luktar Falun

Att vakna upp till sol med hundnos i ansiktet för att sedan gå upp och äta kesomacka och samtidigt bläddra i Falukuriren är en morgonritual som jag upplever allt för sällan. Jag förfäras lite över att det faktiskt är möjligt att sitta och njuta av att läsa om bittra människors åsikt angående vargen på ordet-är-ditt-sidorna, det är bästa med det är nog att det ungefär är samma gamla insändare som debatterat i ca 7 år utan att egentligen komma fram till någonting. Ganska underhållande läsning!

Ännu en glädjande sak att ta upp är att föräldrarna målat om vardagsrummet. Precis innan min flytt till Stockholm så gav jag några uppmanande ord om att vardagsrummet (och typ resten av huset) skulle behöva en grov omorganisering med fokus på ommålning.  Ett steg i rätt riktning iallafall...

Att göra en snabbvändning

På en småspontan idé har jag bokat biljett till hemorten ikväll och åker tillbaka på torsdag morgon. Även om det bara är för några timmar så ska det bli gott med fyllt kylskåp och att äntligen få tvätta, det var längesedan nu.


RSS 2.0