Säger tack för idag

Wagamama gör mig precis sådär härligt mätt som man bara kan bli av att äta en massa japanska smårätter. Desto härligare är det med trevligt sällskap.

Lite senare så besökte jag och gamle far Olof Palmes dödsplats och även hans gravplats. Det är ju exakt 25 år sedan nu. Känns på något sätt lite felaktigt att säga att det var en häftig sak att uppleva men det var det, jättehäftigt.


Ja, så är det

Det är sportlov på Balettakademien. Större delen av veckan kommer ägnas till att arbeta i tebutiken men förutom det så har jag planerat lite andra hemligheter. Ikväll kommer pappa till Stockholm och min tanke är att vi ska till Wagamama (bästa snabbmatstället i hela stan) för middag. Längtar!

Blåmärks-break-out



Två veckor intensiv breaking har gjort min rygg och höfter så full med blåmärken att jag nästan bävar mig över att gå och lägga mig om kvällarna. Tog mig tid till att räkna dem igår. Slutade räkna vid 23...

Söndags-njuter

Så himla härligt att äntligen ha en lugn och ledig dag. Morgonen började att äta god och mysig  långfrukost tillsammans med vännen Fredrik. Finns inget bättre än långa frukostar! För att fortsätta att njuta av min första fria söndag på mycket länge så har jag planerat att jag ska ägna dagen till så mycket som absolut ingenting - har saknat det lite! Det enda som jag absolut vet med mig är att jag ska kika på Solsidan ikväll och äta choklad, bara en massa choklad...


Det perfekta giftermålet

När jag var sissodär 7 år kunde jag ägna hur mycket tid som helst till att planera mitt framtida bröllop. Måste erkänna att planeringen inte gav så mycket mer resultat än att jag målade ca 728 teckningar på bröllopsklänningar att välja bland i lika många olika färgkombinationer. Nu kan jag iallafall meddela, 12 år senare, att jag också funnit bästa vigsellokalen och detta är (kanske inte helt oväntat) Daglivs. Lagom förutsägbart för att vara mig kanske men nog så perfekt. Förstå känslan att gifta sig bland mejerihyllorna (mitt bland ostarna och mjölken) och därmed när som helst under vigseln kunna ta sig en mjölk eller lite Kalles. Bröllopsfesten skulle sen ske på övervåningen bland fyndkorgarna och dagen efter i charken - vilken fest!


Dog men överlevde

Några ångestfyllda timmar och ungefär 37 toabesök senare var det äntligen över. Dagen fick mig att inse, förutom att man kan bli något fruktansvärt dålig i magen av att vara nervös, att jag verkligen älskar dans. Aldrig har jag känt sådan total lycka över att dansa som gör nu. Vill bara ha mer!

Nu: Jobb
Sen: Daglivs


Bajsnödigheten

Det jag känner denna morgon är ren och skär ångest. Idag ska vi ha provaudition i skolan vilket innebär att vi ska få ta koreografi i supersnabb takt i jazz och modern samtidigt som vi bedöms av åtta stycken lärare på skolan. Efteråt har vi enskilda samtal med alla dessa åtta för att få feedback. Dricker mängder med kaffe i hopp om att det ska lugna. Det verkar inte fungera...


539:e paret

Efter att ha frysit om händerna i månader kan jag nu glatt meddela föräldrarna där hemma att det inte längre är fallet. Inte har jag bara skaffat mig ett par vantar utan hela två par! Därmed kan man med mycket simpel matematik räkna ut att jag nu kommer gå varm om fingrarna i ca 2 veckor, 3 om jag har tur. För de som känner mig vet att jag är en riktig hejare på tappa bort saker och dessvärre så är just vantar det jag är absolut bäst på att förlägga. Det kan jag, utan blygsamhet. säga är något av mina absolut främsta egenskaper!

Kålrörornas kålröra

Aldrig förr har jag varit i en matvarubutik där de bara säljer japansk mat - förän nu. Min bäste japanska kollega tog mig efter jobbet till en japansk matbutik på Söder i syfte att köpa stans bästa kimchi, ett slags hopkok av Chinakål, ingefära, vitlök och annat gojjs. Även om det inte ser så fasansfullt aptitligt ut så är hör nog den här kålröran till något bland det bästa jag ätit. Den förvandlar liksom varenda rätt till världens gourmetmåltid!  


Supersugen

Har i flera veckor gått runt med ett helt enormt sug efter semlor. Min tanke har varit att suget så småningom kommer försvinna och varje gång jag känt extra starkt sug så har jag tagit en kopp riktigt illa té. Ja, sådant finns också. Men hur mycket dåliga koppar jag än hävt i mig så är suget nu större än någonsin. Jag blir galen...

När man är mat-bakis

Som väntat så bjöds det på en hel del söta saker hemma hos morfar och som väntat blev jag sådär sockerstinnig att jag kom i ett sådant där läge att man totalt tappar karaktär till att sluta. Extra svårt var det med Noblesse. Den fina dagen avslutades fint med att delar ut av oss gäster begav oss till Thai-restaurang där det åts mängder med wokad kyckling och ris. Att avrunda en dag full med mat med att äta en stor kycklingrätt skulle jag vilja jämföra med att ta den där sista Tequilan - jävligt onödigt.

Socker-Söndag


Förbereder mig mentalt inför morfars födelsedagspartaj. Precis som många andra mor- och farföräldrar så tillhör min morfar en riktig fika-generation och kanske är just min morfar Åke någon ut av de största fika-entusiaster som jag någonsin råkat på. Hlet ovanligt är det inte att man redan efter frukost erbjuds några syltkakor och kanske skulle det sitta fint med lite vetelängd även precis innan lunchen och möjligtvis också en liten skiva efteråt? Jag vore inte särskilt nervös om det inte var så att jag visste att det är på söndagar som det är som allra värst. Då ska det fikas precis innan varenda rörelse man gör så vilket gör att man vid kvällningen (precis efter kvällsfikat) sitter med en lagom stor sockerchock. Att det idag dessutom ska ätas rejäla bitar födelsedagstårta gör saken ännu mer intressant. Att undvika att äta står inte på kartan. Man får ju inte vara oartig!

Att ha en fin lördag

Jag och lill-kusinens mysdag har varit precis sådär händelserik som en mysdag bara kan vara. Iallafall tillräckligt händelserik för att Iris ska ligga och snusa tungt i min säng. Trassel på bio, joggingtur (för att fly kylan) till Ica Maxi, massa makaroner och sedan godis och kramar framför melodifestivalen. Vi hejade på Erik Saade.

Nu - Puss och godnatt.

Glad i släkten

På söndag hissas flaggorna för då ska morfar Åkes 85:e födelsedag firas och känner jag honom rätt så kommer det bli ett hejdundrandes kalas med ofantliga mängder finska pinnar. På väg från Norrland, till min lägenhet i Sickla, är morbror Pål och lilla kusin Iris då de ska tillbringa de kommande nätterna här. Förutom att ägna helgen till att gå på kalas så har också jag och Iris inplanerat att ha en riktig kusin-mys-lördag imorgon efter att jag har jobbat. Vad det blir återstår att se!

Grötplätten

Den här morgonen vaknade jag av någon anledning extra tidigt och av någon anledning så kände jag mig extra omotiverad till att äta samma gamla vanliga kokgröt. Därför rörde jag ner ett ägg och kanel, formade till plättar och stekte i smör. Detta ätes tillsammans med bär och honung.
Grötplätten har kommit för att stanna!


Att vara ett blåmärke

Om det finns någon som har förmågan att måla ett fint blåmärke i paint så blir jag otroligt imponerad. Den talangen har knappast jag. Efter en vecka av sinnes jobbiga breakingmoves och intensiva jazz- och modernlektioner så har ungefär 60% av kroppen täckts just i blåmärken. Liksom hela jag håller på att förvandlas till ett enda stort blåmärke. Ungefär som det på bilden - ungefär.

Vänner som värmer

De senaste dygnen har spenderats med käraste vännen Liz som har varit på besök från Falun. Även om jag har haft långa dagar med Balettakademien, jobb och ännu lite mer Balettakademien så har vi ändå hunnit ha kvalitetstid i form av mysig alla-hjärtans-dag-middag, mastiga frukostar och idag lite häng på stan. Att vara omgiven av vänner som värmer gör sannerligen kyliga dagar som dessa lättare att uthärda.


Ett försök till breaking


Till bilden att dömma så kanske man kan tro att det är barndans vi håller på med på Streetlinjen. Men det är det inte! Nytt på schemat är Breaking och vår nya breakinglärare har efter bara någon lektion börjat lära oss göra diverse snurrar och volter på golvet. Favoritmomenten är när vi får freestyla breaking i grupper. Att mina improviserade windmills ser ut som hej-kom-och-hjälp rör mig inte i ryggen. Det är ju så kul!

Älska fullt kylskåp


Ensam natt på bion

Att vara på nattbio i Sickla och se King's Speech igår med min käre bror hör till bland det bästa jag upplevt. Att vi var så entusiastiska berodde kanske inte främst berodde på att filmen var så fasansfullt fantastisk utan snarare på grund ut av att vi fick sitta helt ensamma i biosalongen - helt ensamma. För den som aldrig upplevt detta så kan jag meddela att det inte är särskilt svårt att få en släng av tourettes när man sitter där helt allenna med sitt sällskap i havet av biostolar. Helt plötsligt så kan man göra allt som man vanligtvis inte ska göra men kanske alltid velat göra. Kasta popcorn, prata högt, resa sig och rätta till trosorna, sjunga med i filmmusiken, fisa ohämmat och ställa sig upp och jubla när filmen är slut. Även om vi inte gjorde något av det här så kändes det ganska härligt att veta att möjligheterna fanns. Mer nattbio i Sickla.

Det luktar dalmas



Brorsan på besök. Tycker om honom så mycket. Dricker rabareber/grädd. Snart beger vi oss på Nattbio. King's Speech.

Morgonen med Jesper


Det finns inget som ger mig mer lördagsfeeling än att kolla på Nyhetsmorgon. Hur mycket eller lite jag än intresserar mig över det de pratar eller har inslag om så känns det så otroligt rogivande att sitta vid frukostbordet med Jesper Börjessons i bakgrunden. Ingen startar min lördag så bra som honom!

Nu. Jobb.
Sen. Brorbesök.
Senare. Teater.



Staden som står still

Det är snökaos i Stockholm. Alla bussar är inställda och med resten av lokaltrafiken är det mängder med grava förseningar. Det förbryllar mig lite hur några extra snöflingor kan orsaka snökaos?

Lycka är ett avsnitt SATC

Nog skulle jag vilja hävda att lika mycket Feng Shui som det är att ha en fontän i trädgården lika mycket Feng Shui är det i att ha en SATC-box i hemmet. Den som påstår motsatsen borde skaffa en, bara för att känna skillnaden. Tiden till att kolla på tv är ungefär lika med noll för tillfället men ändå är det en viss trygghet att bara ha boxen ståendes på TV-bänken - väl synligt förstås. Jag har sneglat på den i månader i försök att komma på när jag ska ta mig tid till ett se ett avsnitt och nu tänkte jag äntligen ta mig tiden till just det - sann lycka.

Att vara en raggardusch

På grund av att jag, i en jäkla fart, måste rusa till jobbet efter dansklasserna så är dusch något som jag helt uteslutit, detta oberoende av hur svettig jag än må vara! Däremot så är jag riktigt flitig med att, i försök att bli någorlunda respektabel, att raggarduscha. Vid närmare eftertanke så har jag nog alltid varit en hejare på det där med raggardusch eftersom jag tycker att duscha kanske hör till bland det (tätt efter tandborstning) tråkigaste som finns. Nästan att jag skulle vilja utnämna mig till raggarduschen själv. Tanken på hur jag skulle lukta om jag någon gång glömde mitt raggardusch-kit, bestående av diverse lukta-gott-prylar , hemma är en tanke som jag helst vill glömma. Sådan där mild skol-tvål biter inte riktigt på mig.
Nej, nej.

Att gå i världens bästa klass


Att halsa kokos

Nya besattheten heter kokosflingor. Att jag är överförtjust i just kokosflingor förklaras ganska enkelt med att det är ungefär det absolut enda jag har kvar i skafferiet för tillfället. Förutom att det är väldigt gott så kan jag också tycka att det ligger något behändigt med att bara behöva sätta påsen mot munnen och bokstavligt talat bara halsa kokosflingor. Gå i skolan, jobba och äta kokosflingor - ungefär så ser mitt liv ut just nu.


När det är tisdag


Mördartisdagen är här. Först modernt med Jeanette, därefter house med Ill Cosby, jobb i tehuset och sedan kvällsklass med armhävnings-Adrienne. Lite annorlunda är dock att pappa är stan på massa möten. Därför passar jag på att bjuda hem honom till Sickla-lyan på kvällsté. Förhoppningsvis så kan han rädda växten också...


Ett rop på hjälp

Jag tror ingen förstår hur fruktansvärt dålig jag är på växter. Lika illa som det gick för blomman jag fick av morfar när jag flyttade till honom, lika illa börjar det gå för min kusins växter. Jag tycker hur mycket eller lite jag än vattnar eller ger dem solljus så dör de.
Hjälp.


Bibelskolan

Varje gång jag går till skolan på morgonen så passerar jag en bibelskola. Stora golv-till-tak-fönster gör det omöjligt att inte vilja titta in. Där inne i klassrummet sitter ett 20-tal människor i åldern 18-30 och tittar storögt på den man som ska lära de allt om bibeln och deras gud. Ofta när jag går förbi har de kommit till delen när de ska sjunga. Då står de alla upp och gör stora gester i försök att gestalta diverse bibelhändelser. Jag är inte den som förnekar någons religion men jag kan inte låta bli att tycka att detta ser otroligt lustigt ut -otroligt lustigt.
Det var det.

Dagen efter dagen

Att vakna till solig Söndag med fint sällskap hör nog till bland det bästa. Efter idag har dessutom nya favoritbrunch-stället blivit Café Voltaire här i Sickla. Där kan man äta smarriga hummus-mackor, dricka goda smoothies och spana på svenska B-kändisar. Det är i sådana ögonblick jag trivs allra mest.

Trivs en massa


Fredags-feeling

Jag är nog inte ensam om att känna en sådan otrolig glädje över att det äntligen är fredag. Desto mer ensam är jag om att sitta i min kusins lägenhet i Sickla och slötitta på Let's dance. Efter en vecka full av jobb, dans och massa annat så är lite simpel underhållning något jag verkligen saknat. Älskar smådålig tv!
På tåget med sikte mot Stockholm sitter två av mina älskade Falun-vänner för att spendera helgen i min temporära lya och bara ha det allmänt gott - kommer bli underbart.
Förövrigt så gick det helt utmärkt att dansa till mitt hiphop-beat som jag komponerade på mobilen på väg från jobbet igår kväll. Dj-karriären känns nära.

Producerar hiphopmusik



Läxa till hiphop-klassen med Daniel imorgon är att ha valt en låt att dansa till inför klassen. Det vi dansar ska vara anpassat till låtens olika instrument och syftet är sedan att publiken ska kunna se vilka beats man dansar till. Då jag varken har mp3 eller annan musik än halvtaskiga ringsignaler på mobilen så har jag löst det hela med att knåpa ihop min egen låt i det oförskämt underskattade programmet MusicDj på min Sony Ericsson. Ska bli intressant att se hur mycket hiphop jag kommer kunna freestyla till detta något omusikaliska mischmasch...


Att vara utan Facebook

Facebook har slutat fungera på min dator sen någon dag och jag förfäras över, efter bara 40 timmar utan FB, hur otroligt halv jag känner mig. Än har jag inte fått något större psykbryt men kanske slutar det så om det inte kommit tillbaka på en vecka eller två.


Att ha det bästa plagget

I och med att klassen deltog i StreetStars danceschool-challenge kom fina Nicolina i klassen på den goda idén att ringa märket Jump-in's huvudkontor i Danmark för att snällt be dem skicka oss varsin Jump-in att tävla i. Lyckligtvis hakade de på idén för nu har vi alla varsin grå sparkdräkt att springa runt i. Jag måste medge att man ser lite rolig ut i den men det tar inte bort det faktum att detta nog är det mest fenomenala plagg som finns. Varm, skön och gosig - vad mer begära?


Dagar som värmer

Idag hade jag ledigt från jobbet. Detta gav mig ett ganska ypperligt tillfälle att ta tag i högen i badrummet vilket skönt nog gör toabesöken betydligt mindre besvärliga. Liksom tvättning har jag också hunnit med dejt med vännen Elin samt klippning av Ericas hår och några kvällsmackor på det. Känns också ganska fantastiskt att solen har lyst hela dagen och att jag för första gången inte frös häcken av att stå och vänta på Slussen-bussen. Dagar som denna behövs!


Att göra en nödlösning



Med anledning till den hektiska StreetStar-helgen så har mest träningskläder, skor och diverse prylar bara slängts omkring i lägenheten mellan de korta stunder jag har hunnit hem. Därför blev jag, när jag vaknade upp i Söndags, tvungen att ta tag i en ganska grov undanröjning eller för att tala klarspråk - slänga in allt på golvet i badrummet. Jag har nu upptäckt att jag blivit skrämmande bekväm med att kasta allt på badrumsgolvet eftersom högen bara växer sig större och större för var dag som går. I och med detta så blir proceduren att ta sig över lite ut av en utmaning. I övermorgon får jag nog börja gräva mig under...


Dagen

Det egengjorda brödet och morgontéet är i magen och nu ska jag snart bege mig mot buss och Balettakademien. Liksom många andra dagar så väntar jobb efter skolan och sedan är det klass med Adrienne. Återkommer när det lugnat sig lite.


RSS 2.0