En dag att sjunga på

Idag sjungs det en massa kan jag meddela. Inte bara för våren och kungen utan även på sista refrängen för min tid här på Kungsholmen hos käraste morfar Åke. Imorgon övertar jag nämligen återigen kusinens lägenhet i Sickla för en månad innan jag på riktigt flyttar in i mitt alldeles egna hem men innan dess ska jag förhoppningsvis ha hunnit spacklat, målat och spikat. Detta någonstans mellan dansen, jobbet och allt ätande.
Kan hur som helst redan nu förvarna om att jag har mina aningar på att jag kommer bli en riktig inredningsfanatiker. En sådan där som inte pratar om annat än vilken färg på mattan som passar bäst ihop med lackeringen på golvet, vilken som är den smartaste lösningen på förvaring och hur man ska placera sängen för att ge bäst Feng Shui. Jag bara säger...

Säger hej till fredag


Att ta sig lite semester

Här, eller på någon annan Bulgarisk strand, kommer jag ligga och bli fräkning och lite småbränd på f.o.m den 30 maj och en vecka framåt. Bredvid mig kommer bäste Elin ligga. Oj, vad jag längtar!


Lösning mot hård mage

Bästa recpetet mot hårda magar:
Kombinationen av katrinplommon, kaffe och sockerfritt tuggummi.


Dansen

Dans gör mig mest otroligt lycklig.


Återupptäckten

Hade nästan helt glömt bort hur gudomligt gott det är med en knäckebrödsmacka. Kom hem från kvällsträningen och upptäckte till min stora glädje att morfar fyllt skafferiet med Leksands Knäckebröd. Tog först bara en liten bit och sedan var det näst intill omöjligt att sluta eller; det var omöjligt att sluta!


Måndag med flyt

Tröttheten är så otroligt påtaglig att jag utan tvekan skulle kunna somna på stående fot. Möjligtvis en effekt av hur otroligt lugn och matglad påskhelg jag haft hos bäste Farmor Maj. Har ätit helt ofantliga mängder lax!

Efter att ha anlänt redan kl14 till Stockholm hann jag dessutom njuta av en ledig dag även här. Joggingtur och kesohäng vid Norr Mälarstrand samt världens kap på Ica; 25kr för en flaska solskyddfaktor när den egentligen kostade 119kr. Detta tack vare att killen i kassen inte orkade kolla upp priset på varan.

Överväger att börja handla på Ica istället för Daglivs...


Tillbaka till Stockholm


Att påsknjuta

Precis som väntat har det ätits en hel del god lax, ägg och annan påskmat. Och precis som väntat har vi ätit en och annan bit från den gula påsktårtan som man beställer från Kinna Finbageri varje påskafton.
Det finns kanske inte bättre sätt att ladda batterierna på än att vara ute på landet hos farmor, äta sin favoriträtt (stuvad spenat med lax) och äta gul påsktårta. Njuter till max.

På en bänk i Herrljunga

Det absolut bästa med påsken måste vara, förutom att man äter kilovis med ägg, att den vanligtvis spenderas hemma hos farmor i Fritsla. Där kan man få uppleva sitt livs bästa påskbord och vanligen också en stor gul påsktårta. Längtar!

När det vankas påsk

Min morfar har tagit det här med att designa sina egna påskkort till en helt annan nivå. När jag var liten och gjorde påskkort brukade jag vanligtvis klippa ut vita små ark som jag ritade påskägg och påskgummor av olika slag på - min morfar delar ut bilder på sig själv.
Jag funderar och tänker att min morfar nog måste vara den enda i världen (eller åtminstonde en av väldigt få människor) som delar ut påskkort med en stor bild på sig själv på framssidan. Om det är så mycket påsk över hans vackra plyte har jag svårt att avgöra men jag gillar idén.


Kaffet

Satt nyligen vid frukostbordet och drack morgonkaffet. Samtidigt som jag gjorde detta läste jag en ut av Ullas (morfars tidigare fru) kokböcker från 1976 - "Signes vegetariska kokbok". I boken hade Signe inte bara listat sina favoritrecept (läs frasvåfflor) utan även punktat upp hälsoregler för hur det är bäst att leva. Bland dessa ägnade hon en hela 1½ sida åt att berätta den stora hälsorisk det är att dricka kaffe. Signe sa bl.a: Kaffe är narkotika och är farligare än rökning och fettma för hjärtat. Det finns ett starkt samband mellan hjärtinfarkt och kaffe för vanligt friska personer. Kaffe ger svåra ångestsymptomer, så svåra att inte ens en tränad psykiatriker kan skilja dem från ångestneuroser. Kaffe skadar dina arvsanlag".

Jag ställde ner kaffekoppen.



Bästa bönan

Mat och diverse livsmedel är ett återkommande fenomen i min blogg har jag upptäckt men älskar man mat på samma sätt som jag borde det särledes inte vara några större bekymmer (känn dig träffad pappa) att läsa. Nyast i raden av mat som tillkommit till mitt frysfack hemma hos morfar är Edamame-bönor. Godast är de att koka i min favoritmiso från Japanska torget eller bara strö över havssalt på dem. Äkta Anna-snacks...


Middags-jäser

Lugn kväll hemma hos morfar. Känns bra med påsklov då kroppen får lite extra chans att vila och utan kvällsklasser att gå på har man lite extra tid för lite bastantare middagsmål. Som idag då jag åt på favoriten Wagamama. Där kan man äta nudlar ända tills man nästintill blir en själv.

Dit ska jag ta dig brorsan nästa gång du kommer!


Att känna sug efter glass



Har hela dagen haft ett helt makalöst sug efter glass. Precis så där sugen att man inte vet vart man ska ta vägen. En glädje har därför varit att jag under dagen på jobbet hela tiden vetat att det hemma i morfars frys alltid ligger minst tio olika glasspaket av märket Häagen-Dazs eller Carte Dór. Efter middagen valde jag därför att helt enkelt att ta mig en tur till frysen för att vältra mig i bara en massa glass. Nougatglassen satt bäst...

Helger som värmer

För att summera helgen; fenomenal. En lördag med kompishäng och massa nattmackor och en söndag på Restaurang Hasselbacken där jag fick uppleva mitt livs bästa brunch tillsammans med morfar och hans närmsta vänner.
Det är en fröjd att vara omgiven av så mycket fina människor... och mat förstås!

Stockholmsnatt




Snackar ägg

Att ägget är ett av mina absoluta favorit-livsmedel har jag nog klargjort ganska tydligt. Lika tydlig är jag nog också med att jag är en sann periodare när det kommer till mat. När det kommer till ägg har jag i alla fall fått för mig att det är jättegott att endast koka i bara någon minut. Precis så där lagom kort tid för att äggulan ska vara så där sliskigt "rinnig", t.o.m att vitan gärna får vara lite små-rinnig. När det nästan är för löst för att skala så är det perfekt!

Dansklassen med C

Precis som jag misstänkte så blev klassen med Cristopher precis så där feminin som bara han kan vara. Bland de roligaste klasser jag haft!


En extra feminin morgon

Den här morgonen kommer tillbringas tillsammans med duktiga Cristopher Bergström, mannen som kan dansa femininare än både dig, din mamma och Britney Spears tillsammans. Kan bli mycket intressant detta...


Att ta sig ork till att duscha...

Återigen har jag kommit in i en sådan där period där jag aldrig, hur jag än bär mig åt, lyckas känna mig fräsch. Man tar en dusch på morgonen och ungefär exakt timmen senare står man i danssalen och svettas. Därav är det nästan totalt onödigt att ens ta sig mödan till att duscha eller ens försöka anstränga sig till att lukta gott. Omgivningen borde väl vänja sig snart tänker jag...


Att ha en morot

På veckorna hinner man inte så mycket mer än att dansa, äta, jobba och sova och kanske dansa lite till men det är en tillvaro jag trivs med. För att överleva långa dagar så äter jag nästan litervis med morötter som jag doppar i kesella. Utan att låta tråkigt i humorn så är det typ dagens morot - att få komma hem och sätta sig i soffan med kesellaburken och bara käka en väldans massa morötter.


Att jogga Kungsholmen runt




IKEA-besöket

Imorrse tog bäste mor och far bilen till huvudstan. Dels för att kika in lägenheten som jag snart får tillträde till och dels för att kika in sortimentet på IKEA tillsammans med sin dotter. Det är mycket möjligt att min pappa har eller har haft en hemlig dröm att vara IKEA-anställd för att så fort han stiger in genom dörrarna så väcks det något till liv i hans ögon. Hittar han en möbel han gillar så står han gärna länge och väl och förespråkar fördelarna  med möblemanget, detta oavsett om han är intresserad av att köpa den eller inte. Då kan man ju förstå vilken ofantlig tid det tar att ta sig igenom alla avdelningar för på IKEA finns det en herrans massa möbler att diskutera. Att spendera en dag på IKEA med min familj skulle jag nästan vilja jämföra med att spendera en heldag på järnvägsmuseét i Gävle - ganska småträligt. Och därmed behöver man ju inte fundera länge för att inse att min pappa tycker att järnvägsmuseét också är ett hyvens ställe att hänga på...

Taconachosalsa

Taco-kväll hemma hos Anni och Hanna. Tro det eller ej men jag står för köttfärsen.


Lördagsfrukost

Det absolut bästa med helgen tycker jag personligen inte beror på att man får tillfälle att sova några timmar längre. Nej, snarare ser jag det som ett sätt att man istället får möjlighet till att gå upp några timmar Tidigare, bara för att få äta lång frukost. Kanske nästan bland det bästa som finns! Imorrse fick jag både i mig gröt med havremjölk, en banan, ett ägg, skivad lax, fetaost och två koppar kaffe. Längtar till nästa frukost...

Fredag idag ju...


Lårmuskler som växer

Danslektionerna den senaste tiden har nu mestadels bestått av house, grooveövninger, hype och tunga jazz- och moderndiagonaler. Detta har resulterat till grymma benmuskler. Har blivit så stark att jag nog lugnt skulle kunna knäcka en betongplatta med endast vänstra låret. Det hade varit häftigt...

Mison


Förutom att ha gjort nästan absolut ingenting har jag även hunnit ta mig till japanska torget vid Tégnergatan för att köpa miso-pasta med fiskbuljong. Måste vara stans godaste! Förutom att man kan göra miso-soppa på det så är det även utmärkt att steka grönsaker i. Har en mamma som hatar miso mest av allt men det här skulle nog t.o.m hon gilla!

Att leva rövare


En halvt ledig dag kunde nog inte komma så mycket lägligare. Att absolut inte göra någonting är kanske bland det bästa som finns när man inte har orken. Dessutom så är min kära morfar på spelmansträff vilket gör att man kan leva ut lite extra än normalt. Hittills har jag hunnit att både träna spagathopp i hallen och gått på toa med öppen dörr, nu är det bara hoppa studsmatta i hans säng kvar. Man måste ju passa på!


När man bara inte orkar

Det är en ofantligt trött tjej som sitter på Södra Agnegatan för tillfället. Långa dagar varvat med jobb och dans i kombination med för lite sömn den senaste veckan skulle nog kunna vara upphovet till detta. Egentligen så skulle jag på Adriennes kvällsklass efter jobbet idag men kroppen sa bestämt nej vilket fick mig att istället åka till  fina  klasskompisen Katja som jobbar på Espresso House vid Stureplan. Det är fantastiskt vad pestomacka och choklad kan få en att må så mycket bättre, mycket bättre...

Matlådan

Med anledning till att jag i princip är på rörande fot i princip dygnet runt så kan man se mig (vart jag än går) med en matlåda i handen. Eftersom jag har ett ganska generöst gäng av dessa och ständigt använder dem har det blivit ett himla sjå att hålla reda på alla matlådor, detta med anledning till att jag placerar dem lite varstans. Igår kväll hittade jag exempelvis en ut av mina matlådor under en byrå. Där har den legat och jäst sig lagom fin i ungefär en vecka. Den luktade därefter...

Here we go again

Min morfar slutar liksom aldrig förvåna mig. Roligast igår var när jag kom in i vardagsrummet där han sitter djupt försjunken i TV:n och kanalen han lyckats zappa in är "TV Rwanda". På den kanalen runt 9-snåret igår kväll kunde man få se en kvinnlig artist, tillsammans med ett gäng dansare, framföra några klatschiga Rwanda-hits.

Jag - "Vad kikar du på?"

Morfar - "Jag tror det är en befruktningscermoni..."

Favorit-teet

Efter att ha haft total dille på morötter senaste veckan (har nog ätit ungefär fyra om dagen) har jag nu övergått till ungefär fyra koppar Spice Blend - en dundergod Chai Masala. Mitt absoluta favorit-te när det kommer till smaksatta sorter! Självklart hittar man bara den på Tea Centre...

Med en fredag framför sig

Det ligger något väldigt djupt inrotat i de allra flesta människor att fredagar hör till en ut av de absolut bästa dagarna - dagen före helgen. Egentligen är jag inte specifikt mer förtjust i fredagar än någon annan dag men jag gillar den där kollektiva fredagsfeelingen som brukar komma när det just är fredag. Min egen fredag kommer uppfyllas med teater, hiphop-klass, jobb och kokospanerad lax i gubbängen. Det ger tillräcklig fredagsfeeling för mig...

RSS 2.0